Skip to main content

La Fundació d’Afectats Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, la Fundación Española del Dolor y la Sociedad Española del Dolor firmen un conveni de col•laboració

Propiciar la millor formació dels professionals i impulsar la recerca de qualitat en el camp de la Fibromiàlgia i el Dolor Crònic és l'objectiu principal que persegueix el conveni signat entre la Fundació d'Afectats Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF), la Fundació Española del Dolor (FED) i la Societat Española del Dolor (SED).

L'acord, signat dilluns passat, dia 20 de Gener 2014 per part del Secretari General de la SED i FED, Dr. Víctor Mayoral, i la presidenta de la Fundació FF, Sra. Emília Altarriba, en el despatx de Miquel Roca Junyent, Secretari del Patronat de la Fundació FF, i amb la presència del Dr. Antonio Collado, Coordinador del Comitè científic de la Fundació FF, contempla establir un entorn de referència per a l'acció coordinada entre els tres organismes, tant per a l'intercanvi d'informació que es consideri d'interès mutu, com sobre el desenvolupament d'actuacions encaminades a potenciar la formació dels associats de la SED i professionals relacionats amb el dolor, el desenvolupament d'activitats de recerca, així com la celebració de seminaris, cursos i conferències sobre temes d'interès comú.

Dins del Conveni Marc es van establir -com a acords específics- la dotació d'un Premi de Fibromiàlgia i Dolor Crònic per al millor treball científic presentat al Congrés Nacional de la SED de 2014 i el desenvolupament de la Plataforma Online, dirigida a la difusió científica dels aspectes més nous i rellevants relacionats amb la recerca en Fibromiàlgia i Dolor Crònic. Aquesta Plataforma pretén crear un espai online on s'afavoreixi la col·laboració i la cooperació entre grups de recerca biomèdica i clínica, que duguin a terme línies de recerca dins de les àrees de recerca bàsica, recerca terapèutica, avaluació mèdica, avaluació psicològica i repercussió social de les malalties de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, així com la difusió dels seus resultats a la resta de la comunitat científica i a la població general.

En aquest sentit, i per aquest any 2014, s'ha establert un compromís de col·laboració de la SED i la FED en la realització del Fibrosymposium 2013-2014 online (www.fibrodolor.org), que va tenir la seva versió presencial al juliol i del que s'està preparant la propera edició per a Setembre 2014.

Per a més informació:

www.laff.es

www.sedolor.es