Skip to main content

Un estudi israelià demostra importants avanços en la recerca de la Fibromiàlgia

Un estudi publicat en Plos ONE per investigadors de la Universitat de Tel Aviv demostra importants avanços en la recerca de la Fibromiàlgia. La recerca va concloure que dones amb fibromiàlgia van ser capaces de reduir dràsticament o fins i tot eliminar, l'ús de medicaments per al dolor després del tractament amb oxigen hiperbárico.

En l'estudi ha participat el dr. Dan Buskila, membre del Comitè Científic Internacional de la Fundació FF, a més del Professor Eshel Ben-Jacob, de l'Escola de Física i Astronomia de la UTA i el Doctor Shai Efrati de l'Escola de Neurociència de la UTA i Assaf Harofeh Medical Center, i va ser realitzat per un equip de científics de la UTA, la Universitat de Rice, Assaf Harofeh Medical Center, la Universitat Ben-Gurion, i Tel Aviv Sourasky Medical Center.

Càmeres d'oxigen hiperbárico exposen als pacients a oxigen pur a pressions més altes del normal i s'utilitzen comunament per tractar als pacients amb embòlies, cremades, intoxicació per monòxid de carboni, i malaltia de descompressió.

L'assaig clínic, que exposa als participants a dos mesos de la teràpia d'oxigen hiperbárica, demostra canvis significatius en l'activitat cerebral i els símptomes del 70 per cent dels participants.

Consulti més informació en el següent enllaç