Skip to main content

Neix la Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundación Grünenthal

La Fundació Grünenthal i la Universitat Rovira i Virgili han signat un acord de col·laboració pel qual neix la Càtedra de Dolor Infantil, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb dolor. Es tracta de la primera iniciativa d’aquestes característiques que es posa en marxa a Espanya, on al voltant del 30% de la població infantil té problemes crònics de dolor. “El dolor crònic interfereix en totes les àrees d’activitat dels nens i dels seus familiars. Per això, és molt important comptar amb una estructura especialitzada com aquesta, que es dediqui a la investigació i que explori i contrasti alternatives que permetin millorar aquesta realitat”, assegura el professor Jordi Miró, catedràtic de Psicologia de la Salut de la URV i director de la nova càtedra.

Sota el lema ‘Investigar, compartir, millorar’, la Càtedra de Dolor Infantil URV-Fundació Grünenthal desenvoluparà múltiples activitats relacionades amb la recerca, la transferència del coneixement i la sensibilització social, com és la formació dels professionals sanitaris, el disseny i desenvolupament de programes específics d’investigació, la promoció del coneixement sobre el dolor i l’impuls de noves iniciatives per atendre nens i adolescents amb dolor crònic.

En el terreny formatiu, s’impartiran seminaris i jornades científiques, presencials i virtuals per als professionals sanitaris. El professor Miró explica que “en aquest col·lectiu hi ha cert desconeixement sobre com abordar aquesta malaltia entre els més petits”.

En l’àmbit de la sensibilització, “volem dirigir-nos a la societat en general a través de diferents iniciatives, com l’organització de sessions educatives a escoles, la promoció de la prevenció de la discapacitat associada al dolor crònic o l’elaboració de materials específics de suport a pacients i familiars “, apunta el director de la càtedra.

A curt termini, la càtedra també vol impulsar el desenvolupament d’instruments de mesurament del dolor dirigits específicament a infants i adolescents, i concretar diversos projectes d’investigació, entre ells: avaluar l’impacte del tractament cognitiu en aquest tipus de pacients i estudiar els factors de risc del dolor crònic quirúrgic en nens i adolescents.

Més informació, en el següent enllaç