Skip to main content

Fibrosymposium 2015: Experts en Fibromiàlgia es reuneixen a Granada per tractar els últims avenços en la malaltia

La sisena edició del Fibrosymposium ha tingut lloc el 18 y 19 de setembre

La Universitat de Granada ha acollit durant el 18 i 19 de setembre la sisena edició del International Symposium for the Study of Chronic Pain  and Fibromyalgia (Fibrosymposium 2015) organitzat per la Fundació Afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF) en col·laboració amb l'Instituto de Neurociencias de la Universidad de Granada i l'Institut Universitari de les Ciències de la Salut (IUNICS) de la Universitat de les Illes Balears.

En les jornades han participat professionals nacionals i internacionals de l'àmbit de la salut per tractar temes sobre els avanços en recerca en Fibromiàlgia i Dolor Crònic, compartir experiències, avaluar els mecanismes fisiopatològics i plantejar l'aplicació clínica de la recerca en la prevenció, el diagnòstic i el tractament d'aquestes malalties.

L'acte inaugural ha comptat amb la participació de la rectora de la Universidad de Granada, la professora Pilar Aranda, la presidenta de la Fundació d'Afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, la sra. Emília Altarriba, els directors del Fibrosymposium, doctors Antonio Collado i Pedro Montoya, i la directora de l'Instituto de Neurociencias de la Universidad de Granada, la dra. Milagros Gallo.

Una conferència inaugural i vuit taules d'experts en dolor, reumatologia, neurociències, rehabilitació, psicologia i medicina general han conformat aquestes jornades on han participat més de vint experts de les diverses disciplines que han acudit a aquesta cita que es consolida. Segons ha explicat la sra. Altarriba ha estat “un honor poder reunir, un any més, a aquest grup de professionals de tant prestigi i dedicació per tractar la recerca, el tractament i la formació en aquestes malalties, un fet esperançador per als malalts”.

Mostra d'aquest bon acolliment del Fibrosymposium són els reconeixements que un any més ha rebut el simposi fent-lo mereixedor de l'interès científic de la Sociedad Española de Reumatología (SER), l'interès científic-sanitari de la Junta de Andalucía, l'aval de la Sociedad Española del Dolor (SED) i l'interès Científic i Professional de la Organización Médico Colegial (OMC).

A més, i per tercer any consecutiu, el contingut científic del Fibrosymposium donarà lloc al Fibrodolor Online. Les intervencions han estat gravades en vídeo i formaran part del contingut científic del Fibrodolor Online 2015-2016 www.fibrodolor.org i www.fibrorpain.org, Curs Anual d'Actualització Continuada Multidisciplinària pel que fa al Dolor Crònic i la Fibromiàlgia.

Fibrodolor és una plataforma online que presenta dues línies de participació: per a professionals de la salut i investigadors, d'una banda, i per a entitats de pacients de FM i associats, estudiants i públic interessat, per una altra, amb aules virtuals totalment diferenciades. Sota format online, permet visionar les conferències, interactuar amb moderadors i ponents, sense desplaçaments, en qualsevol horari i tantes vegades com es precisi.

Aquest curs va comptar, en l'edició del 2014-2015, amb el reconeixement científic de la Sociedad Española de Reumatología (SER), així com l'aval de la Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN) i de la Sociedad Española del Dolor (SED) i va comptar amb l'acreditació de Formació Contínua per a Professionals del Sistema Nacional de Salut amb un total de 5,4 crèdits i 32 hores de durada.