Skip to main content

Jornades sobre Fibromiàlgia a Pamplona

Pamplona ha acollit durant els dies 2 i 3 d'octubre les Jornades sobre Fibromiàlgia, en el curs de les quals s'ha realitzat la clausura del Curs Anual de Formació Continuada Fibrodolor 2015 (www.fibrodolor.org) i també s'han realitzat conferències sobre l'Impacte de la Fibromiàlgia en l'Atenció Primària i els últims avanços a nivell internacional i nacional en Fibromiàlgia. L'esdeveniment, organitzat per l'Associació Navarra de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, FRIDA, en col·laboració amb la Fundació d'Afectats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (Fundació FF), ha tingu lloc durant la tarda del divendres i el matí del dissabte al Civican (C/ Pio XII, 1, Pamplona).

Les jornades s'han dividit en dos apartats: la tarda del divendres està dirigida als professionals de la salut i ha tingut com a eix central la clausura del Curs Anual de Formació Continuada Fibrodolor Online 2015 a càrrec dels doctors Antonio Collado i Pedro Montoya. Un curs que ha estat composat per un total de 15 videoconferències d'investigadors amb acreditada rellevància nacional i internacional en l'àmbit del dolor crònic i que ha estat acreditat amb 5,4 crèdits per la Comissió de Formació Continuada del Sistema Nacional de Salut. Durant la jornada del divendres, s'ha fet lliurament dels diplomes acreditatius als professionals de la salut de la Comunitat de Navarra que han realitzat i aprovat el curs. La tarda s'ha complementat amb una conferència sobre els resultats de la Prova Pilot de la fase IV de l'Estudi EPIFFAC: Impacte de la Fibromialgia en els professionals d'Atenció Primària, que s'ha realitzat en col·laboració amb la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN), a càrrec del dr. Xavier Torres.

La jornada del dissabte ha estat dirigida a pacients, associacions i públic interessat. En aquesta ocasió, s'han presentat els últims avanços en recerca en Fibromiàlgia i s'exposaran els motius sobre la necessitat d'impulsar la recerca i formació per a la millora de la pràctica clínica. La presidenta de la Fundació FF, la sra. Emília Altarriba, ha realitzat la conferència ‘El moviment associatiu com a motor reivindicatiu dels drets dels malalts i com a suport professional als metges i comunitat científica’. L'acte ha acabat amb la ponència del dr. Xavier Torres sobre l'Impacte de la Fibromiàlgia en els professionals d'Atenció Primària.

Aquestes jornades tenen l'objectiu de fomentar la recerca i formació en Fibromiàlgia i tractar temes sobre els avanços en recerca en Fibromiàlgia i Dolor Crònic, compartir experiències, avaluar els mecanismes fisiopatològics i plantejar l'aplicació clínica de la recerca en la prevenció, el diagnòstic i el tractament d'aquestes malalties.

En aquest sentit, l'associació Navarresa de FM i SFC (FRIDA) ha col·laborat en la línia de fomentar la formació entre els professionals promovent la inscripció i realització del FIBRODOLOR online en els professionals de la salut de la Comunitat de Navarra.

Consultar programa